Ede

21 juli Dagexcursie naar Gorssel

Opgeven voor deze excursie kan!
De excursie kan doorgaan bij voldoende deelname, ieder gaat met eigen vervoer.

Datum en tijd: 21 juli 2020 --.-- uur
Vervoer: Eigenvervoer of meerijden
Kosten: n.n.b. / afhankelijk van het aantal deelnemers en de gezamenlijke brandstofkosten

Aanmelden: Opgeven uiterlijk 14 juli bij Annemarie de Leeuw via email of 0138-610 240. De kosten zullen opnieuw berekend worden, omdat we nu met eigen vervoer gaan en niet met de bus. Vermeldt bij je opgave of je mee wil rijden of zelf kunt rijden.

Beschrijving van de tuinen/kwekerij:

1. Theetuin Kamperfoelie
Theetuin Kamperfoelie ligt aan de rand van Gorssel op een idyllische plek, verscholen onder monumentale eiken maar met een weids uitzicht. De tuin heeft een oppervlakte van ruim anderhalve hectare. In de binnentuin zijn diverse borders aangelegd met vaste planten, voorjaars- en zomerbollen en rozen. De buitentuin is landschappelijk ingericht met struikenborders, een boomgaard, moestuin en een grote vijver. De vele zitjes bieden een uniek uitzicht op de tuin.

2. Tuin van Dorth
In de tuin van Dorth is het heerlijk toeven! In deze fraaie landschapstuin wordt op ecologische wijze getuinierd en vindt u tal van bijzondere soorten mooi verweven met inheemse soorten. U kunt in alle rust rondwandelen over het één hectare grote perceel. U dwaalt door de weelderige cottagetuin met moestuin, over oud beklinkerde paadjes, langs de grote vijver, over de wal met insectenmuur, door de houtsingel naar de wilde wei met boomgaard. De vele idyllische zitjes bieden u de gelegenheid rustig te genieten van de prachtige vergezichten en de stilte die er heerst.

3. Tuin de Flierderbloesem
Tuin de Flierderbloesem, aan de rand van Gorssel, is een heerlijke groene oase. Een eigentijdse variatie op de border kenmerkt het ontwerp. Vaste planten zijn op verrassende wijze vermengd met siergrassen, bijzondere eenjarige planten, struiken en bomen. Verharde en onverharde paadjes leiden naar steeds een ander deel van de tuin wat mooie doorkijkjes oplevert; ruimtelijk en intiem tegelijkertijd. De tuin van 2.000 m2 heeft tevens een kleine boomgaard met fruitbomen en een moestuin die volledig biologisch bewerkt wordt met vergeten groentes en snij- en eetbare bloemen. Niet in strakke regels, maar lekker losjes wat een weelderig resultaat oplevert.

In de kas vind je spannende en smakelijke tomatenrassen in verschillende kleuren. Al wandelend door de tuin komen de kippen en loopeenden nieuwsgierig kennismaken.

4. Vaste planten Hobbykwekerij
Kleine Hobbykwekerij. We drinken daar gezamenlijk koffie/thee, daarna wordt de groep gesplitst. De ene helft bezoekt eerst de naastgelegen tuin van de moeder van de kweekster, de andere helft van de groep bezoekt eerst de kwekerij.