Jaarprogramma 2022 KMTP / Groei & Bloei Ede

Woensdag 2 februari
Nieuwjaarsbijeenkomst van 14.30-16.30 uur. Alleen voor leden

Woensdag 16 februari
Lezing: Marieke Nolsen, “Onze op Engeland geïnspireerde pluktuin” (i.s.m. Groei & Bloei Wageningen en Floralia Bennekom)
Locatie: De Brink, Brinkstraat 39, 6721WR  Bennekom
Tijd: 20.00-22.00 uur

Woensdag 30 maart
Algemene Leden Vergadering: 20.00-20.30 uur
Lezing: 21.00-22.00 uur

Zaterdag 9 april
Plantenruilbeurs: 9.30 uur inbreng planten. Ruilen 10.00-10.30 uur
Locaties: nog niet bekend

Dinsdag 3 mei
Middagexcursie: Met eigen vervoer naar twee tuinen in Leusden die overdadig aangeplant zijn met bloembollen die voor een uitbundig voorjaarsfeestje zorgen!
Kosten (incl. benzinekosten): Jubileumprijs voor leden/vrienden G&B Ede: € 15 / overige deelnemers € 17,50

Woensdag 25 mei
Busreis: naar tuinevenement Gardenista op havezate Den Alerdinck, een landgoed in Laag Zuthem, vlakbij Zwolle. Naast showtuinen en bloemen zal ook het thema duurzaamheid ruimschoots aan de orde komen. (i.s.m. Groei & Bloei Wageningen en Floralia Bennekom)
Vertrek Wageningen: Busstation Wageningen om 09.00 uur
Vertrek Bennekom: Achterzijde Brinkstraatkerk, van de parkeerplaats aan de Krulweg om 09.15 uur
Kosten: € 25 p.p. incl. entree, koffie/thee/gebak. Per lidmaatschap 1 introducé.

Dinsdag 21 juni
Busreis: naar de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022, Almere (i.s.m. Groei & Bloei Wageningen en Floralia Bennekom)
Vertrek Wageningen: Busstation Wageningen om 09.00 uur
Kosten: ca. €45 p.p. Per lidmaatschap 1 introducé.

Vrijdag 8 juli
Dagexcursie: Per bus naar de Achterhoek met een bezoek aan vier tuinen.
Kosten: Jubileumprijs voor leden/vrienden G&B Ede: € 37,50/ leden G&B Wageningen en Floralia Bennekom € 47,50 / leden overige G&B afdelingen € 49,50 / niet-leden € 51,50

Donderdag 25 augustus
Dagexcursie: naar “Tuinen Mien Ruys” in Dedemsvaart, kwekerij DG in Daarlerveen (+ kijktuin) én de kleurrijke bordertuin ’t Plantzoentje in Albergen
Kosten: Jubileumprijs voor leden/vrienden G&B Ede: € 44,50 / leden G&B Wageningen en Floralia Bennekom € 54,50 / leden overige G&B afdelingen € 56,50 / niet-leden € 58,50

Zaterdag 17 september
Jubileumviering: 60 jaar Groei & Bloei Ede (alleen voor leden)
Locatie: Het Knorrehuus, Lunterseweg 67, 6718WD  Ede

Zaterdag 8 oktober
Plantenruilbeurs: 13.30 uur inbreng planten. Ruilen 14.00-14.30 uur
Locatie: Bij de kruidentuin van Huis Kernhem, Kernhemseweg 7, 6718ZB  Ede.

Woensdag 26 oktober
Lezing: Marcel van de Wagt, “Tuinverrassingen in de lente” (i.s.m. Groei & Bloei Wageningen en Floralia Bennekom)
Tijd: 20.00-22.00 uur
Locatie: De Brink, Brinkstraat 39, 6721WR  Bennekom.

Woensdag 23 november
Lezing: “Tuinieren op terras en balkon”, tips en inspiratie voor het creëren van een gezellige balkontuin.
Tijd: ’s middags van 14.30-16.30 uur

4 dagen Kijken in Andermans Tuin
Data: 18 mei, 8 juni en 17 augustus
Locaties: zie Activiteiten/Open tuinen

*Groei & Bloei Wageningen en Floralia betalen als leden

Voor meer informatie over de vereniging: ede.groei.nl
Vanaf februari staat het hele jaarprogramma met uitgebreide beschrijvingen op de website.

Opgeven excursies: Hier per email of sms /WhatsApp naar 06-429 215 85

Bloemschikken
Opgeven: Bij De Lindenhorst of 0318-633 900
Kosten: € 25 per avond, alles inbegrepen.

Kosten lezing: leden/vrienden van Groei & Bloei Ede gratis / niet-leden € 3

Groei & Bloei Wageningen en Floralia betalen als leden.

Word lid van Groei & Bloei!

Groei & Bloei is het grootste tuintijdschrift en de leukste groenvereniging van Nederland en Vlaanderen. Als u een abonnement neemt op het tijdschrift zijn er vele extra’s zoals de kortingskalender met allerlei kortingen bij kwekers, tuincentra, evenementen, parken en tuinen! Als u zich abonneert wordt u tevens lid van de plaatselijke afdeling.

Abonneert u zich tijdens een plaatselijke PR actie, dan is er vaak het eerste jaar een leuke korting op uw abonnementsgeld of een andere mooie aanbieding.

Leden van KMTP / Groei & Bloei afdeling Ede
Aan het begin van elke maand komt ons digitale nieuwsblad het “Dwarrelblad” uit, met alle activiteiten van de betreffende maand van de afdeling Ede en eventueel andere groenactiviteiten. Ook niet-leden kunnen zich hierop abonneren; stuur een email naar Dwarrelblad.

Op vertoon van uw lidmaatschapskaart krijgt u bij de Welkoop in Ede en Wekerom 10% korting op uw aankopen.

Vrijwilligers van Groei & Bloei Ede verzorgen in het seizoen wekelijks op maandag van 9.30-11.00 uur de kruidentuin bij Huis Kernhem. Je wordt van harte uitgenodigd om hieraan mee te doen; ook als je geen lid bent, ben je welkom! Kun je niet elke week, maar wel regelmatig, dan is dat ook mogelijk.

Als je meer informatie wilt, kunt u zich richten tot de secretaris Harma Wiltink. Stuur een email of bel 0318-613 450

Hier kun je het jaarprogramma van Groei & Bloei Ede bekijken of downloaden in 'boekvorm' (PDF) zoals de leden per post hebben gekregen. Hier zijn beknopt alle activiteiten van onze afdeling te bekijken.

Je hebt op een moderne pc of laptop geen extra software nodig om deze bestanden te kunnen zien. Op sommige oudere computers en eventueel op de telefoon of tablet kan een app (PDF-lezer) vereist zijn.