4 nov. Lezing door Paul Machielsen 'Het heden en verleden van Sissinghurst'

Locatie: De Open Hof, Hoflaan 2, Ede
Datum en tijd: woensdag 4 nov. 20.00 - ca. 22.00 uur
Kosten: lid € 0, niet-lid € 3

Lezing door Paul Machielsen 'Het heden en verleden van Sissinghurst; tuin van Vita Sackville West'

In 1930 kocht- en legde Vita Sackville West, samen met haar man Sir Harold Nicolson (diplomaat en schrijver), één van Engelands meest bekende tuinen (Sissinghurst) aan. Opmerkelijk zijn de verschillen binnen de tuin; 'The White Garden' werd later hiervan de meest beroemde. Tijdens de lezing worden veel foto's van de tuin getoond, zowel historische als hedendaagse. Voor de pauze wordt veel over de geschiedenis verteld en zult u veel bekende mensen uit de geschiedenis van Engeland voorbij zien komen. Na de pauze wandelen we door de verschillende tuinkamers en blikken regelmatig terug in de geschiedenis. Ook voor mensen, die nooit in deze tuin zijn geweest, is dit een boeiende lezing. Sissinghurst is een van de meest bezochte tuinen van Zuid-Engeland.

Paul Machielsen komt vanaf zijn 18e regelmatig in Engeland en heeft zich vooral in de geschiedenis van Sissinghurst verdiept. Hij bezoekt regelmatig tuinen en tuinshows in Engeland. Hij is werkzaam bij Kwekerij Abbing in Zeist.