Ede

Corona perikelen

Voor onze buitenactiviteiten zoals het bezoek aan tuinen of een plantenruilbeurs is het niet noodzakelijk dat je over een bewijs beschikt dat je bent gevaccineerd, corona hebt gehad of binnen 24 uur bent getest.

Voor de lezingen (met horeca) is het op dit moment wel noodzakelijk dat je een z.g.n. Coronatoegangsbewijs (CTB) kunt laten zien.

1. Download de Corona app en installeer het op je telefoon. Vul de gevraagde gegevens in en zorg dat de QR-code is geïnstalleerd.
2. Heb je geen smartphone of wil je de QR code niet digitaal, maar op papier? Ga dan naar de website Coronacheck.nl en kies voor het uitprinten van de QR-code. Dit werkt alleen voor diegenen die een digitaal Burgerservicenummer (BSN) hebben...
3. Heb je geen mobieltje, computer en printer, dan is er toch nog een mogelijkheid om aan een papieren CTB te komen. Bel hiervoor naar de CoronaCheck helpdesk op 0800-1421 en vraag naar de mogelijkheden. Te bereiken van 8.00-20.00 uur. Iemand kan ook namens jou een berichtje met een vraag sturen naar dit e-mailadres. Doe dit ruim van tevoren, het aangevraagde CTB kan langer dan 5 werkdagen onderweg zijn. Houd je BSN wel bij de hand, want dat nummer heb je nodig.
4. Je kunt ook kunt bellen met 0800-1202 voor de GGD coronatest. Houd dan je BSN bij de hand. Je vindt dit nummer op je paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs. Het telefoonnummer is 7 dagen per week van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar. Deze PCR-test is officieel en wordt geregistreerd.