foto's
home

Welkom bij Groei & Bloei Ede

Het voorjaar is explosief losgebarsten, na een lange periode met kou en vorst. Een feest om te zien hoe natuur tot leven komt. Door de periode met erg warm weer in april staat alles plotseling in volle bloei, wat jammer is dat de bloeiperiode dan kort is. Nu in mei staan de azalea’s en rododendrons in volle bloei – een feest om te zien!

Bij Groei en Bloei Ede gebeurt er ook veel – de eerste activiteiten van dit jaar zijn alweer geweest: twee interessante lezingen, de plantjes ruilbeurs en de eerste excursie naar de Dreijen in Wageningen. In het kader van Operatie Steenbreek namen we deel aan de feestelijke start van Operatie Steenbreek in Ede.

Activiteiten in mei:

- 19 mei: tweede Opens internal link in current windowOperatie Steenbreek bij Harkes Tuincentrum. Nieuw: een maquette van versteende tuin naar groene tuin. Voor meer informatie klik hier

- 25 mei: Interessante dagexcursie naar Boskoop. Kijk Opens internal link in current windowhier voor meer informatie

- 26 mei: Duurzame Tuinmarkt Bennekom. Groei & Bloei Staat hier met een stand en het Waterhuis van Opens internal link in current windowOperatie Steenbreek is ook te zien. Kwekerij Dependens, Langesteeg 11, Bennekom van 10 uur tot 16 uur.

Activiteiten in juni:

- 16 juni: Open moestuinen route Groei & Bloei Ede langs heel diverse moestuinen. Van “In Goede Aarde” bij de Doesburgermolen tot de “Voortuin” in Bennekom en als uitstapje de Mooie Moestuin van de Boschhoeve in Wolfheze. De fietsroute staat hier. Download de (Initiates file downloadbeknopte) of de (Initiates file downloaduitgebreide).

- 16 juni: derde presentatie Opens internal link in current windowOperatie Steenbreek bij tuincentrum van de Lagemaat met als speciaal thema: de eetbare tuin. Onderdeel van de moestuinroute.

- 28 juni: Dagexcursie naar Noord Brabant. Meer informatie vindt u Opens internal link in current windowhier.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten dan Groei & Bloei Ede, dan kunt u zich abonneren -ook als niet-lid- op de gratis digitale nieuwsbrief het “Dwarrelblad”. Het Dwarrelblad komt eens per maand uit en geeft een overzicht van de activiteiten van die maand van Groei & Bloei Ede en van andere groenactiviteiten. Stuur een e-mail naar diengiltjes(@)hetnet.nl

MEI. In mei leggen alle vogels een ei. Dit is de Bloeimaand. De Romeinen vierden diverse voorjaarsfeesten. Begin mei hadden ze het meerdaagse bloesemfeest, de Floralia geheten.

Kijk ook op onze Opens external link in new windowfacebookpagina en naar onze Opens internal link in current windowGroenUit Tips

syringa vulgaris / sering

meer

Kom naar de Tuinweek

Deze maand in Groei & Bloei

 

 

 

21
May
Alles is weer fris en groen
21
May
Blij van vrolijke akeleien