Activiteiten & Actueel

Dagexcursie naar Boskoop vanuit Ede

Kwekerij Esveld
Wij kennen Cor van Gelderen van Opens external link in new windowKwekerij Esveld van zijn lezingen over o.a. hortensia’s en schaduwplanten (over beide heeft hij ook een boek geschreven); een gedreven spreker, die de afgelopen jaren veel ervaring heeft opgedaan in het realiseren van tuinprojecten, van stadstuinen tot hele parken.

Rondvaart
Het groene hart van Zuid-Holland is het grootste aaneengesloten boomkwekerijgebied ter wereld met ongeveer 600 bedrijven. Het is uniek om de kwekerijen in Boskoop vanaf het water te zien, uiteraard niet alle 600, een rondvaart van een uur is daar niet toereikend voor. Tijdens de Opens external link in new windowrondvaart vertelt een deskundige gids alles over Boskoop en de kwekerijen.

Kwekerij Herman Geers
Een kleine gespecialiseerde kwekerij: voornamelijk dwergconiferen en dwergheesters. Altijd opzoek naar bijzondere, voornamelijk klein blijvende planten. Na jarenlang in binnen en buitenland naar nieuwe soorten gezocht te hebben, omvat de collectie inmiddels 800 cultivars. Hij heeft ook Opens external link in new windoween webshop.

Kwekerij Kingfisher
Kleinschalige, ambachtelijke Opens external link in new windowkwekerij (direct achter de kwekerij van Herman Geers), gespecialiseerd in bijzondere vaste planten en schaduwplanten. Streeft ernaar planten aan te bieden die lang niet overal verkrijgbaar zijn. Staan ook als standhouder op beurzen, o.a. bij de Boschhoeve.

Klein Rietveld
Op de terugweg bezoeken we in Arkel Opens external link in new windowKlein Rietveld, een grote, rustige parkachtige tuin met grote groepen planten en een moestuin met achterliggende weilanden en een oude boomgaard.
Bij de Linge ligt onder aan de dijk een grote landschappelijke tuin. Links van de oprit is een schaduwtuin met bomen en grote hostaborders. Bij het huis wordt het gazon omzoomd door rondlopende borders met vaste planten, die in grote groepen staan, waardoor er veel rust is in de tuin. Er is een laaggelegen, banaanvormige vijver met oplopende borders rondom. Er zijn veel fazanten, patrijzen, hazen en helaas ook konijnen. In de moestuin is volop fruit, bloemen en groenten. In de weilanden staan verschillende boomgroepen. Oppervlakte:5 ha.

Voor tijden zie Opens internal link in current windowde agenda.

meer

 

 

 

21
May
Alles is weer fris en groen
21
May
Blij van vrolijke akeleien