Dagexcursie Noord-Brabant vanuit Ede

De tuinen van Demen
De Tuinen in Demen bieden de ware tuinliefhebber iets bijzonders. Zestien verschillende siertuinen hebben elk hun eigen kleur en sfeer. Steeds zijn er verrassende combinaties van vaste planten, éénjarigen, bollen en rozen, heel veel rozen. Er is een oranje rozentuin, een roodroze rozentuin, een hagentuin en nog veel meer. Er zijn meer dan 120 soorten rozen te zien, in alle vormen en kleuren. Spectaculair zijn de loofgangen, waarvan er één met ruim 80 leirozen is begroeid.
Er staan ruim 130 soorten Hemerocallis langs het Wim Willemsenpad en vele bijzondere groentesoorten in de ronde groentetuin.
De tuinen liggen in een mooie landelijke omgeving.

De Graat tuinen
Zijn onderdeel van het tuincentrum van Martien Graat, waar de vaste planten te koop zijn en waar men afspraken kan maken voor aanleg en onderhoud. Inde winkel Tierlantijntje zijn deco-artikelen voor in en om het huis te koop; het sortiment verandert regelmatig. Langs de spoorlijn liggen de voorbeeldtuinen van het bedrijf, in de loop der jaren aangelegd door Martien Graat. Het zijn tuinen met een enorme variatie aan planten.

Landgoed De Lievendael
De Lievendael is een klein landgoed volgens de natuurschoonwet en is gelegen in het Brabantse dorpje Velp.
Op het terrein is een B&B gevestigd. Het landgoed bestaat uit een boomgaard, vijver, weidelandschap, monumentale duiventil, paardenstallen (eventueel voor pensionpaarden), kippenren, moestuin en bloementuin. Er zijn ook paarden, schapen, kippen en vogels te vinden. Ook is er een kunstgalerie aanwezig.
Er zijn soms ook open tuindagen.
Het hoofdverblijf is een sfeervolle, eeuwenoude boerderij. De boerderij is omringd door een fraai uitgebreid tuinencomplex en een prachtige natuurvijver. Vanuit deze tuinen loopt een eigen wandelpad door het open weidelandschap naar een klein bosgebied met lange monumentale lanen, horend bij een voormalig klooster.

De Eendenpoel
Rond een Rijksmonument in Sellingen, met een karakteristieke voorgevel en met liefde gerestaureerd, ligt een prachtige tuin.
De naam op de gevel van deze monumentale boerderij is ook de naam van de 10.000 m² grote tuin: De Eendepoel. Al vanaf het moment dat de bewoners, Johan en Albert Bovee, het pand betrokken, is begonnen met het aanleggen van de tuin, met behoud van de oude bomen en struiken. Langs de oprit met honderd jaar oude acacia's zijn rozenperken aangelegd. In de vaste plantenborders een grote verzameling grassen, irissen, Hemerocallis en bijzondere vaste planten. Er is ruimte voor dieren; de ganzen, eenden en geitjes hebben het goed! Verder een grote moestuin, fruitbomen, een wilde bloementuin en natuurlijk een eendenpoel.

Voor de datum en tijden kunt u de Opens internal link in current windowagenda raadplegen.

Kosten leden: € 40,50 / leden andere verenigingen € 42,00 / niet-leden € 45,00
Opgeven bij Coranne van Kampen: bij voorkeur per mail cent106@hotmail.com of 0318-636477. Opgeven uiterlijk voor 28 mei 2018.

Alles is weer fris en groen
Blij van vrolijke akeleien