Activiteiten & Actueel

Opens external link in new windowOperatie Steenbreek stelt zich ten doel de betegeling tegen te gaan. Vandaar het logo: tegel eruit, plant erin. Het gaat natuurlijk niet alleen om het vervangen van tegels door planten, maar ook om de waterhuishouding, de biodiversiteit en het aantrekken van vogels en insecten. Gemeente Ede wil een steenbreek-gemeente worden en heeft een informatiebijeenkomst georganiseerd voor groenorganisaties en geïnteresseerde burgers. Daaruit is een kerngroep ontstaan, die nu allerlei acties voorbereidt. In april, mei en juni worden presentaties georganiseerd in drie verschillende tuincentra.

Zelfs in een smal strookje kunnen tegels er uit
en plantjes er in.

Data zijn:

  • Zaterdag 14 april van 12.00 – 16.30 Opens external link in new windowTuincentrum de DriesprongFeestelijke start
  • Zaterdag 19 mei  van 10.00 – 16.00 Initiates file downloadTuincentrum Harkes – extra aandacht voor bij-vriendelijke eenjarigen
  • Zaterdag 26 mei is het waterhuisje te zien op de Duurzame Tuinmarkt Bennekom bij kwekerij Dependens
  • Zaterdag 16 juni  van 10.00 – 16.00 Tuincentrum van de Lagemaat – extra aandacht voor de eetbare tuin, in het kader van de Open Tuinenweek van Groei & Bloei. Dit wordt opgenomen in de moestuinen route die Groei & Bloei Ede organiseert. Download hier de fietsroute (Initiates file downloadbeknopt) (Initiates file downloaduitgebreid).

Meer algemene informatie staat ook op Opens external link in new windowFacebook.

Een zeer aansprekend filmpje over Operatie Steenbreek is te vinden bij Opens external link in new windowOmroep Gelderland.

Een kort informatief filmpje hierover zien? Kijk eens bij Opens external link in new windowKassa TV.

Informatie over Operatie Steenbreek door de gemeente Ede vindt u Opens external link in new windowhier.

meer

 

 

 

13
Dec
Westlandse buitenplaatsen van weleer
06
Dec
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879