Activiteiten & Actueel

Excursies in 2019

9 juli excursie Flevoland

We bezochten op 9 juli drie verschillende tuinen en een Hemerocallis-kwekerij. Allereerst gingen we naar de Tuinen van Lipkje Schat, een 3500 m2 grote tuin opgedeeld in negen sfeervolle tuinen, waar in juli de zomerbloei losbarst.

Impressie bij Lipkje Schat

Vervolgens Kwekerij Joosten, waar zich een van de grootste Iris- en Hemerocallis-collecties van Europa bevindt. De cottage-achtige tuin rondom de boerderij grenst aan een prachtige showtuin, die in de vorm van een Irisbloem is aangelegd.

Hemerocallis

Vervolgens gingen we nog twee tuinen bezoeken De Pegasushof en De stekkentuin. De naam is ontstaan doordat de tuin zoveel stekken opleverde dat er een hobbykwekerijtje is ontstaan.

De Pegasushof

 

Corydalis (De Stekkentuin)

Meer informatie over de te bezoeken tuinen en de kwekerij vind je op hun websites.


15 mei Gardenista

Dit jaar organiseerde KMTP Groei & Bloei een groot buitenevent: Gardenista, met als thema “Verbinding in het groen”. Op het landgoed van kasteel Ophemert kon je van 15 t/m 19 mei alles vinden omtrent groen en groenbeleving. Behalve groen-exposanten, workshops en masterclasses vond je er ook inspirerende showtuinen. Ook aan de gastronomie, o.a. uit de eigen moestuin, werd de nodige aandacht besteed. Daarnaast kon je inspiratie opdoen voor je eigen tuin of advies inwinnen over een eigen tuinontwerp of tuinvraag. Afdeling Wageningen heeft de busreis naar Gardenista georganiseerd waar ook leden van onze afdeling, Ede, aan konden meedoen.

  

 


26 april Tuin bij het Huis van de Professor

Voor een aantal deelnemers was het de tweede keer dat we de tuin bij het Huis van de Professor bezochten. Vorig jaar hadden we in de zomer de schitterende bloeiende planten bewonderd, maar deze keer waren het de tulpen die een bezichtiging waard waren. Wat een schitterende samenstelling van kleuren en grootte. Diverse prachtige tulpen, met rafelige randjes, of zwaar gevuld, soms drie bloemen aan één steel. Zijn dat wel tulpen!? We werden weer hartelijk ontvangen met koffie, thee en gebak. Gelukkig scheen ook nog de zon. Het was een geslaagde middagexcursie!

  

  

 


 

 

meer

Mooie tulp in de tuin van de Prof

Excursie naar Wageningen
18
Jul
mijn huis en tuin dieren
15
Jul
Knollentuin zonder ziel