Activiteiten & Actueel

Dagexcursie per bus naar Leusden Zuid en Terschuur vanuit Ede

Datum: Donderdag 5 september
Tijd: 8.45 - ± 18.00 uur
Vertrek van Arnhemseweg 94, 6711 HH Ede
Kosten: € 44,00, lid andere vereniging € 46,00, niet lid: € 48,50
Aanmelden: Stuur vóór 8 augustus een mail naar Annemarie de Leeuw, annemarie@adleones.nl of telefonisch 0318 – 610240 en graag gelijktijdig betalen op rekeningnummer: NL88ABNA0437263142 t.n.v. KMTP excursierekening o.v.v. excursie 5 september

Groot Sandbrink

Op donderdag 5 september bezoeken we 4 verschillende tuinen en een kwekerij van ecologische vaste planten. We gaan eerst naar Opens external link in new windowGroot Sandbrink. Voor de rietgedekte boerderij uit 1850 ligt een grote langwerpige vijver. Hagen omsluiten de verschillende tuingedeelten met grote en kleine borders.

St. Hubertushof

Bij de Opens external link in new windowSt. Hubertushof treffen we een bijzonder huis aan op een fraaie plek in het bos. In 2005 is door de eigenaren een natuurlijke tuin ontworpen, grenzend aan een natuurgebied.

De tuin van Marieke Nolsen

Bij De Treek treffen we een karakteristieke woning, die hoort bij het Opens external link in new windowLandgoed Den Treek-Henschoten. De tuin van ongeveer 1200 m2 is qua sfeer daaraan aangepast. Hier gebruiken we onze zelf meegebrachte lunch met daarbij soep van de gastvrouw.

Kwekerij Klein Hof

Opens external link in new windowKwekerij Klein Hof is een ecologische vaste planten kwekerij nabij Achterveld. Er worden geen bestrijdingsmiddelen, groeihormonen of kunstmest gebruikt. De moerbedden worden bemest met biologische champost. Dit is vercomposteerde mest waar champignons op zijn geteeld.

De tuin van Schelven

De Opens external link in new windowTuin van Schelven is een landelijk gelegen tuin uit 2005. Het geslaagde ontwerp van Beline Geertsema bestaat uit rechte lijnen en vlakken. De borders zijn zorgvuldig opgebouwd en goed onderhouden.

Huize Den Treek

meer

 

 

 

18
Jul
mijn huis en tuin dieren
15
Jul
Knollentuin zonder ziel