Ede

23 mrt. Snoeicursus door Eric Meijer

Genoten van de presentatie van Eric Meijer? En nu ook zin om zelf eens flink aan de slag te gaan? Dat kan. Op zaterdag 23 maart geeft Eric Meijer een cursus snoeien, waarin hij aan de hand van praktijkvoorbeelden inzicht geeft in het hoe en waarom van snoeien van bomen en struiken. De cursus vindt plaats in de tuin van de familie Osse in Wageningen.

06 mrt. Bloemschikworkshop 'Van herfstkrans naar voorjaarskrans'

Afgelopen oktober hebben we tijdens de bloemschikworkshop een prachtige herfstkrans gemaakt, waarvan de basis bestond uit een open krans van (kale) hopranken. Tussen en aan de ranken van de hop konden op eenvoudige wijze allerlei najaarsmaterialen bevestigd worden.

Deze hopkrans kan in de lente uitstekend omgetoverd worden tot een bloeiende voorjaarskrans. Narcisbollen in de knop, blauwe druifjes, klimopranken, kleine viooltjes of vergeet-me-nietjes kunnen ook nu weer simpel tussen de hopranken geklemd worden, eventueel eerst omwikkeld met mos. Hangen we tenslotte enkele kleine bolvormige glaasjes tussen de takken, dan kunnen daar nog verse bloempjes in gestoken worden.
Wie de hopkrans bewaart heeft kan hem nu mooi recyclen, anderen kunnen hem nieuw bij Anke Pols bestellen. Je neemt zelf de groene materialen mee; van tevoren ontvang je een brief met suggesties. Voor mos, wikkeldraad, bloemdraad e.d. werd ook gezorgd.