Online activiteiten

Maandag 19 april t/m 17 mei werd de Nationale Tuinweek gehouden. Er waren 5 gratis online events voor je. Drie hiervan zijn lezingen en twee rondleidingen! Het gaat in alle gevallen om zogenaamde live streams waarbij je vragen kunt stellen aan de sprekers. Een aantal van deze filmpjes kun je nog steeds bekijken.
Meedoen is heel simpel en kan vanuit huis, je kunt ze zien via deze link.

Deze lezingen en rondleidingen zijn voor iedereen toegankelijk: leden en niet-leden en wordt verzorgd door de Landelijke KMTP Groei & Bloei.

De hortus botanicus Amsterdam heeft een paar rondleidingen oftewel videotours door hun tuinen. Op deze pagina staan ze.

Open tuinen in Nederland

Er zijn diverse bezitters van tuinen die het een leuk idee vonden om je toch in hun tuin te laten kijken, zonder dat er speciale afspraken gemaakt hoeven worden. Je hoeft het mondkapje niet te dragen zo.

Omdat deze viruele tours steeds vernieuwd worden is hier de beginpagina te vinden.

Stinzenplanten voor bloei in winter en voorjaar

Gerard van Buiten neemt je  mee naar de stinzenhelling in de Botanische Tuinen Utrecht. Hij legt uit wat stinzenplanten zijn en laat zien welke soorten er zijn.
Kijk hier voor het filmpje bij Groei & Bloei of hier op internet als de vorige link niet werkt.

Digitale workshop bloemschikken door Pim v.d. Akker

Na het enorme succes van de demonstratie van Jan van Doesburg met de kerst 2020 is er een tweede demonstratie geweest op 18 maart jl.

Niemand minder dan Pim van den Akker was bereid gevonden om een prachtige lentedemonstratie te verzorgen.

Kijk op deze pagina naar de demonstratie die ook een paasgevoel had!