Ede

Bijenhotel maken 19 maart

Op zaterdag 18 maart jl. hebben 12 enthousiaste klussers deelgenomen aan de workshops bijenhotel maken in een schuur aan de Zonneoordlaan.

Tijdens de kennismaking bleek dat veel deelnemers voor hun tuin graag een bijenhotel wilden maken, maar nog niet precies wisten hoe. Na een stukje theorie over de eisen die wilde bijen aan een hotel stellen en aan de bloemen en planten in de nabije omgeving, gingen we aan het werk. Elke deelnemer maakte een eigen ontwerp en boorde vervolgens de gangen in de gewenste diameter en met de bijbehorende lengte in een hardhouten nestblok. Met een ophanghaakje en een rubber dakje was het hotel klaar om op te hangen in de tuin. Maart is daar een goed moment voor, dan hebben de bijen even de tijd om eraan te wennen en kunnen ze het vanaf april gaan gebruiken.

Met deze workshop hebben we met elkaar het leven van de wilde bijen in onze tuinen hopelijk weer een stukje makkelijker gemaakt. De deelnemers hebben toegezegd om foto’s te maken zodra de gangen in het hotel gebruikt gaan worden, zodat deze kunnen worden geplaatst in het Dwarrelblad.

Edwin Luijks en Ingrid Schilstra