Ede

3 okt. Najaarsplantenruilbeurs

De Najaarsruilbeurs 2020 werd weer gehouden bij de Kruidentuin

Plaats: Kruidentuin van Huize Kernhem
Tijd: zaterdag 3 oktober

  • 13.30 - 14.00 uur planten en andere te ruilen artikelen inbrengen
  • 14.00 - 14.30 uur ruilen

Dit is de tijd in de tuin planten te verplanten: nu kan je goed zien wat je anders wil en het is nog warm genoeg om planten te verplanten. Dan zal er ook wel weer het nodige te ruilen zijn. De ruilbeurs is toegankelijk voor iedereen, dus ook voor niet-leden. En zelfs als je niets te ruilen hebt, ben je welkom. Er is altijd genoeg, dus je hoeft niet met lege handen naar huis te gaan. Zoals gebruikelijk is, wordt er het eerste halfuur nog niet geruild. Die tijd wordt besteed aan het uitstallen van de meegebrachte planten, rondkijken of er iets van je gading is en natuurlijk een kopje koffie of thee drinken met iets lekkers. Na een welkomstwoord om 14.00 uur kan het ruilen beginnen. Als alles van eigenaar gewisseld is, is er nog tijd om de Kruidentuin of Kernhem te bekijken en na te praten.

Planten die overblijven worden weer meegenomen door de inbrenger, zodat de omgeving netjes blijft.

13 april Voorjaarsruilbeurs bij Grietje Valkenburg

Bij aankomst werd er net gezongen voor de jarige Annemarie. Marlia deed het openingswoord, stelde de gastvrouw voor en overhandigde haar jammetjes van Anneke. Daarna kon het ruilen beginnen, er zat voor iedereen wel iets bij.

Nog een bakkie koffie met de overheerlijke zelf gebakken cake. Daarna de grote tuin bezichtigen, die ze helemaal zelf onderhoud. Wat een klus!

Hoewel er nog weinig bloeide had ze een prachtig bloemstuk gemaakt van Chaenomeles, Dotterbloemen en Blauwe druifjes. Ik heb meteen een stekje gecharterd van de Chaenomeles, had er vorig jaar op de ruilbeurs ook een meegenomen, die bleek wit te bloeien i.p.v. rood. Ik wil ze door elkaar laten groeien en dan maar wachten op de appeltjes, die zijn ook mooi voor bloemschikken.

Ik wens iedereen veel succes met de stekjes en plantjes en hoop dat ze goed aanslaan.

Hennie Groeneveld v.d. Brink