Ede

18 dec. Kerstworkshop bloemschikken

Kerstworkshop: Kerstloper

Voor de kerst maken we een schikking in de vorm van een tafelloper, smal en langwerpig.

Deze kerstversiering staat vooral prachtig op een lange tafel, een laag kastje, de vensterbank of een schoorsteenmantel. Behalve mooi kerstgroen, dennenappels, kerstballen e.d. kunnen er ook heel goed waxinelichthouders en bloemen in verwerkt worden.

Je brengt zelf het groen en de versieringen mee; van tevoren ontvang je nadere informatie. Voor de steekschuimbasis en de andere bloemschikbenodigdheden (zoals bloemistendraad, prikkers, krammen e.d.) wordt gezorgd.

U kon kiezen uit de middag- of de avondworkshop.

17 okt. Herfstworkshop bloemschikken

Een royale krans van kale hoptwijgen vormt het uitgangspunt op deze bloemschikavond. Met materialen uit eigen tuin of van de bloemist is de krans om te toveren tot een prachtige herfstcreatie.

Voor de krans en het benodigde binddraad wordt gezorgd, zelf breng je de groene materialen mee.

20 febr. Lenteworkshop bloemschikken o.l.v. Anke Pols

Lenteschikking met magnoliatakken

Bij deze voorjaarsschikking maken we dankbaar gebruik van mooie, grillige magnoliatakken met van die fraaie, behaarde knoppen. In combinatie met net uitlopende bloembollen (narcisjes, krokussen en blauwe druifjes) geeft het mooi de overgang van winter naar lente weer. Tussen de bolletjes verwerken we nog groene (winter-)materialen uit de tuin, zoals klimopbessen, Hebe, Skimmia of Viburnum en eventueel wat mos.

De schikking kan buiten wekenlang de tuintafel sieren, maar ook binnen in huis geplaatst worden.

We kiezen ieder onze eigen ondergrond, dit kan een stevige schaal zijn of een robuuste pot. Zelf brengt u de ondergrond en de voorjaarsbollen mee; voor de magnoliatakken, steekschuim en basisbenodigdheden wordt gezorgd.